vrijdag 26 juli 2013

zoete zomerse courgette met kokos/abrikozen-rijst

We waren toch wel erg benieuwd naar onze eigengekweekte courgette en bovendien naderde het zakje Klopfix  de einddatum (dat spul om slagroom stevig te krijgen), dus tijd voor een zomers kook-experimentje.

boodschappen
rijst, santen, gedroogde abrikozen
sesamolie, ui, knoflook, courgette, ketjap manis
rietsuiker, surinaams pepertje
rozijnen, ananasstukjes, vanille-aroma
eieren, klopfix
meloen

rijst
- opzetten met brok santen
- af en toe roeren tot santen opgelost in het water
- meng op het laatst bij het losmaken van de rijst de fijngesneden
  abrikozen erdoor

groente
- uitje/teentje knof snipperen, courgette in blokjes
- hapjespan of wok goed heet laten worden, sesamolie erin
  ui/knof/courgette, erin, scheutje ketjap,
  1 min doorroeren op hoog vuur
- vuur laag, rietsuiker erover, goed doorroeren
- 1/4 surinaams pepertje, zaad/kop eruit, fijnsnijden, erdoor
- 5-10 min laten sudderen, af en toe doorroeren
- op het laatst wat rozijnen, fijngesneden ananasstukjes,
  flinkescheut vanille-aroma erdoor


ei
- eieren loskloppen met klopfix en scheutje cognac
- sesamolie in hete koekenpan, kort bakken aan 2 kanten
- in reepjes snijden

opdienen
- met verse meloenstukjes


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen