We waren toch wel erg benieuwd naar onze eigengekweekte courgette en bovendien naderde het zakje Klopfix de einddatum (dat spul om slagroom stevig te krijgen), dus tijd voor een zomers kook-experimentje.
boodschappen
rijst,
santen, gedroogde abrikozen
sesamolie,
ui, knoflook, courgette, ketjap manis
rietsuiker,
surinaams pepertje
rozijnen,
ananasstukjes, vanille-aroma
eieren,
klopfix
meloen
rijst
-
opzetten met brok santen
-
af en toe roeren tot santen opgelost in het water
-
meng op het laatst bij het losmaken van de rijst de fijngesneden
abrikozen
erdoor
groente
- uitje/teentje knof snipperen, courgette in blokjes
- hapjespan of wok goed heet laten worden, sesamolie erin
ui/knof/courgette, erin, scheutje ketjap,
1 min doorroeren op hoog vuur
- vuur laag, rietsuiker erover, goed doorroeren
- 1/4 surinaams pepertje, zaad/kop eruit, fijnsnijden, erdoor
- 5-10 min laten sudderen, af en toe doorroeren
- op het laatst wat rozijnen, fijngesneden ananasstukjes,
flinkescheut vanille-aroma erdoor
ei
-
eieren loskloppen met klopfix en scheutje cognac
-
sesamolie in hete koekenpan, kort bakken aan 2 kanten
-
in reepjes snijden
opdienen
-
met verse meloenstukjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten