maandag 8 juli 2013

5-min - dürüm met gyros

Het was vandaag niet mijn beurt om te koken, maar de Lidl had vegetarische gyros en die wilde ik beslist uitproberen. Het was warm vandaag en Hans zat buiten met de kat onder de parasol dus die vond het prima.



boodschappen
komkommer, tomaat(jes), schapenkaas, olijven
olijfolie, ui, knoflook, vegetarische gyros, peen, tijm, rozemarijn
turkse dürümvellen, tzatziki, verse peterselie

vlak tevoor
maak een salade van komkommer, tomaat(jes),  kaas, olijf

snipper uitje/knoflook, snijd peen in niet al te grote stukjes


 
grote hapjespan
pan goed heet laten worden, scheutje olijfolie
ui/knoflook/gyros/peen in de pan
op smaak brengen met lekker veel tijm en rozemarijn, je moet het echt ruiken
ca 5 min, af en toe omscheppen

dürüm
ca 30-45 sec in de magnetron, moet soepel blijven
leg op bord, gyrosmengsel erop, rol op
flinke schep tzatziki erop, klein takje peterselie

variatie
i.p.v. dürümvel, op een pittabroodje
rozijnen erdoor geeft er een heel andere smaak aan

opmerking
- dürümvellen en veg.gyros die je niet gebruikt kun je heel goed in de diepvries bewaren
- niet iedereen houdt van olijf: die doe je dan apart op een leuk schaaltje
- allemaal olijfliefhebbers: potje feta met kruiden en olijven in olie,
   en dat door de salade mengen
- ik heb nu gyros van de Lidl, maar die is er uiteraard ook van andere merken/winkels


Geen opmerkingen:

Een reactie posten