zaterdag 5 oktober 2013

brood zonder kneden

Hier kom je nog wel eens leuke, lekkere en makkelijke receptjes tegen. Het simpelste dat ik kon vinden gaf een ontzettend LEKKER brood. Gelukkig had ik het op de foto gezet zodra het uit de oven kwam, want hoewel er het wat "ambachtelijk" uitzag,  het was erg snel op.


250gr volkorenmeel, 150gr tarwebloem, 85gr rozijnen, 50gr verkruimelde walnoten,
 2 theel zout, 3/4 theel 5spicepoeder, snufje zwarte peper, 1/2 theel droge gist;
alles roeren, 350ml lauw water erbij, deegklont maken
afdekken met een theedoek en 12 uur op kamertemp laten staan
dan in een zwarte cakevorm met bakpapier, 45 min in de oven op 200graden

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk zeg, ik krijg zin ook weer eens brood te bakken (ik had jaren terug een broodbak-machine).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zelf broodbakken heb ik ook nog op mijn wensen lijstje staan..... Dat val jouw ziet er ( hoewel ambachtelijk) goed uit!

    Groet,
    Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen