zondag 24 februari 2013

als katten muizen...

Willen we net aan ons zondagochtendontbijtje beginnen, zit buiten de kat voor de schuifpui met een duidelijk overleden huismuisje. Nu sneeuwt het en Poes wil nog wel eens blaasproblemen hebben dus ik wil haar graag binnen, maar dan wèl zonder stoffelijk overschot.
Het kost de nodige overreding en ze is het er duidelijk niet mee eens, maar eindelijk lukt het haar te grijpen op het moment dat ze het beestje even los heeft gelaten.

Eénmaal binnen schiet ze achter de vriezer om luidruchtig de ontbijtbrokken eruit te spugen. Hopelijk is het geen vergiftigde muis geweest! Vriezer opzij en kots opruimen, er zijn leukere karweitjes.
Terwijl ik de vriezer weer op zijn plaats schuif hoor ik de kat de kattenbak omspitten. En ja hoor. Een ENORME bolus ligt daar te dampen. Omdat ook de lucht niet te harden is, toch maar even snel de bak verschonen. Intussen heeft Hans de muis in de kliko gedumpt. Poes geeft aan dat ze nog lang niet uitgespeeld was met die muis en zeurt alweer om naar buiten te mogen.

Waar waren we ook alweer? Oh ja. Koffie en een eitje.
2 opmerkingen:

 1. tja dat kun je zo eens hebben met die poezen,maar leuk is anders
  hier vanmorgen had de hond ook lekker gal gespuugd in de bench, ook niet mijn favoriete bezigheid op nuchtere maag
  nog bedankt voor je digi-knuffel, dat kon ik goed gebruiken vandaag
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo nu en dan.... Toch leuk om nog een huisdier te hebben, ik mis m'n katten nog steeds (incl de honderden hele of halve dode of levende muizen die ze binnenbrachten...)!
  Groetjes, Marjo B-W

  BeantwoordenVerwijderen