woensdag 25 maart 2015

burenZe heeft het natuurlijk al veel langer gedacht, maar nu is het officieel: de buurvrouw denkt dat ik getikt ben.

Vanmorgen vroeg schrok ik wakker van gebons, en iemand die mijn naam riep.
"Ik kom eraan", riep ik nog, en na enig gestuntel stak ik mijn slaperig hoofd uit het slaapkamerraam. Niemand.

Nu wonen er naast ons twee ongetrouwde zussen op leeftijd. Regelmatig roept vooral de jongste zuster onze hulp in als de oppashond bloed poept, de tijdklokken verzet moeten, of dat ze zich weer eens heeft bínnengesloten met de sleutel aan de buitenkant (we hebben geen achterdeuren). Wij hebben dan ook een sleutel voor vakanties en noodgevallen. Maar was zij het die gebonsd had?

Normaal gesproken is ze al vroeg in de weer. Als de oudste zus toeterend naar haar werk gaat wordt er om 07.00 uur al ijverig was opgehangen, sneeuw geruimd, stoepje geveegd en ramen gezeemd. Vandaag niets van dat alles. De voortuin is leeg en de woonkamer is donker. Ook de ontbijttafel, waar ze dagelijks om exact dezelfde tijd aanzitten, is onbezet. Maar de auto staat voor de deur en de fietsen staan zichtbaar in de schuur.

Terwijl mijn man gruwelverhalen vertelt over beroofde mensen die vastgebonden zijn achtergelaten wachten we met een schuin oog op het huis naast ons tot een wat meer christelijk tijdstip is aangebroken. Kordaat belt hij aan. Nu willen we het zeker weten.

Buurvrouw doet open. Haar zus is ziek en ze hadden een slechte nacht gehad, maar ze was blij dat we zo alert zijn.

Nou ja, liever niks aan de hand en toch gecheckt dan niks doen en er is écht iets mis.

Blijft de vraag.... wie heeft er gebonsd??!?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen