donderdag 30 mei 2013

werkstukje van ... ezelhaar!

"Ezelhaar, heb je daar wat aan?" vroeg een welwillend facebookdinnetje toen ze las van mijn kattenhaarknutsels. Haar ezels raakten nu hun wintervacht kwijt en er kwam aardig wat van af.
Ik had geen idee wat ik me daar bij voor moest stellen maar ik mag graag iets uitproberen, dus kom maar op!
Dagen heb ik uitgekeken naar de postbode en naar mijn gevoel duurde het héél lang, maar daar viel eindelijk een doosje in de bus. Met ezelhaar, een kaartje en een zakje koekjes! En dat van iemand die ik alleen van facebook ken, wat zijn er toch een lieve mensen op de wereld.

Het naaldvilten, man man man, dat viel niet mee. Werkelijk o-ver-al ezelhaar, het stuift als een gek. Het kostte wat tijd, maar uiteindelijk kwam er een aardig ezelmodelletje uit. Ik heb er een (spelden)kussentje van gemaakt, morgen gaat het op de post naar FB-dinnetje. Uiteraard met wat lekkers en een kaartje.


vrijdag 24 mei 2013

werkstukje met kattenhaar

Buurvrouw (die met die flink verharende kat) was jarig en ze wilde graag naaldvilten leren.
Dus wat viltlapjes tot een lief klein bakje gemaakt, dat versierd met genaaldvilte katjes (jawel, van het haar van haar eigen kat) en er wat lapjes, kleurtjes wol, een viltnaald, spons en een malletje in gedaan. Origineel kadootje, toch?
Van wat over was van het viltlapje heb ik voor de kat die zo gewillig haar vachtje liet borstelen een muisje genaaid (niet op de foto), gevuld met haar eigen haar en wat catnip .  Heel de tijd dat ik op verjaarsvisite was heeft ze ermee lopen sjouwen en gooien, ze was er helemaal blij mee.




donderdag 23 mei 2013

kattenhaar verzamelen

Voor de werkstukjes van het boekje Crafting With Cat Hair ben ik begonnen met het sparen van materiaal.
Een onbegonnen strijd. Rechts het magere resultaat van een week lang dagelijks zorgvuldig kammen van onze eigen kat. Voor haar doen is dat zelfs nog véél, ze verliest nu haar wintervacht.
Al is de buuf er niet altijd even blij mee, gelukkig (voor mij!) verhaart haar Noorse boskat HEEL wat meer.  Die grote stapel links heb ik dan ook dankbaar meegepikt.
Morgen laat ik zien wat ik ervan gemaakt heb.


Midden in de nacht schrokken we wakker van een immens grote Pers met prachtige amberkleurige ogen in de tuin die amoreuze bedoelingen had met onze Poes. Uiteraard zat ze veilig binnen, gesteriliseerd en achter dubbel glas zoals een net opgevoede poezedame betaamt. Maar ik heb wel even hebberig gekeken naar zijn wollige diepzwarte lokken ....

woensdag 22 mei 2013

groeizaam weer

Regen, af en toe zon, soms wat warmte, "groeizaam weer" heet dat dan.
Het is voornamelijk onkruid dat groeit, maar ook de radijzen hebben er zin in!


woensdag 15 mei 2013

tuintijger op een bankje

Poes heeft een mooi bankje gevonden.
Normaal zit daar een berenfamilie op, maar die krijgen een nieuw verfje.
O jee, gaat ze nu achter de jonge eendjes aan?!?
Wees maar niet bang hoor, gelukkig, de eendjes zijn niet echt...



dinsdag 7 mei 2013

waarom verhaart die kat nou niet


Onze Poes verhaart zo goed als niet, en tot nu toe was ik daar heel erg blij mee.
Maar nu heb ik een nieuw boek.... en elke kattenbezitter die ik ken kijkt me nu heel vreemd aan als ik zeg: "ach wat een mooie kat... mooi velletje... en wat doe je met het uitgekamde haar? mag ik het hebben?!?"