dinsdag 30 april 2013

vrijdag 26 april 2013

fornuisje

Nog eentje van de muizenkeuken, het fornuisje met afzuigkap. Een patroon van Tintangel, bestaande uit vilt rond karton gefestonneerd en geborduurd, fornuis met goudgaren en de stenen op de muur met lichtgrijs. Ovenglas is een stukje oranjegekleurd doorzichtig plastic achter het vilt geplakt, de rand aan de bovenkant goudgeverfde kralen met een sateprikker. Keukengerei gekocht bij het Kabinet in Gouda.


donderdag 25 april 2013

de keukenkast


Nog zo'n kast door Hans gemaakt, maar nog nooit op de foto gezet.
Toch wel een juweeltje, niet?



woensdag 24 april 2013

oliebollen

Hans had dit wijnkastje verleden jaar al gemaakt, werd tijd dat het op de foto werd gezet.
Oliebollen van vilt, serveerschaaltje met een kantje van echt lint, flesjes van het Kabinet.


dinsdag 23 april 2013

trekschaap

Lief kinderspeeltje door Hans gemaakt.
Schaapje van mijn boerderijtje van vroeger, gammaroerhoutje op maat gezaagd, twee kettelstiften met 4 ringetjes en het kleinste trekoogje dat ik kon vinden.
De munt ernaast geeft duidelijk de grootte aan.




maandag 22 april 2013

het keukenraam


Het keukenraam met de nieuwe gordijntjes had ik nog steeds niet geplaatst, zag ik.
Voor het "uitzicht" hebben we een foto gemaakt van de muizentuin, die uitgeprint en op maat geknipt en achter het raam geschoven. De gordijnen hangen aan een roetje gemaakt van een satéprikker en 2 kralen. 



zaterdag 20 april 2013

hobbitses


En soms krijg je van je echtgenoot een cadeautje. Zomaar. En ik ben niet eens jarig :)



vrijdag 19 april 2013

vaste bezoekers

Hoewel we een ruime sloot hebben naast het huis komt deze staartloze vrouwtjeseend graag badderen in het piepkleine vijvertje. In de winter zit ze 's morgens al voor de schuifpui te wachten op haar dagelijkse boterhammetje. Ze doet dit al jaren en sinds kort is ze vergezeld door haar echtgenoot. Brood hoeven ze momenteel niet, maar de vogelstrooivoertjes-met-insecten die van de voedersilo gevallen zijn worden dankbaar opgestofzuigerd en ook een meelwormpje op zn tijd zegt ze geen nee tegen. 


donderdag 18 april 2013

harde woei

Windkracht 7 vandaag. Het vogelbadje lag tegen de schuur en de tuinstoelen zowat bij de buren. Vanmorgen ging ik op de fiets naar de tandartscontrole: voor 't eerst moest ik vóór de behandeling spoelen, vanwege het vele zand dat ik al fietsend had binnengehapt. Ook vochtig haar is geen aanrader met hevige wind en natuurlijk geen kam te vinden in jas of tas. Ik vraag me af wat de tandarts dacht toen ik knarsetandend met bloeddoorlopen ogen (contactlens+zand) en coup windhoos binnenviel.

Poes had het snel bekeken buiten. Achter dubbelglas heb je nergens last van. Slim beestje.


woensdag 17 april 2013

dinsdag 16 april 2013

dagje lapjesmarkt

Mijn buurvrouw verwacht haar eerste kleinkind en vandaag was het lapjesmarkt, ze wilde een leuk stofje uitzoeken voor een boxkleed. Ja natuurlijk ga ik gezellig mee.
"Ik ga alleen kijken hoor" riep ik nog tegen beter weten in, "ik heb niks nodig dus ik koop niks".

Maar dan word je verliefd op een mooi patroontje. En dan zie je naaibaar plastic, altijd handig. O ja, bijna geen tussenvulling meer thuis, zowel de opstrijkbare als de gewone vliesofix. En ohh 3,- voor een uni katoentje, mooi prijsje en dat komt wel op, toch?

Nog even een terrasje en dan toch nog terug voor dat ene stofje dat toch wel heel erg leuk was.
"Ben je er weer?" roept de marktkoopman vrolijk.
Eén troost heb ik, als ik mijn fietstassen volprop: buurvrouw heeft 2x zoveel.


zondag 14 april 2013

de muizenkeuken wordt weer aangekleed


Pappamuis let op de kinderen. Of vindt hij het wel leuk om zelf ook met het treintje te spelen? ;)
Let ook even op het stoffer en blik ("asvarken", zoals ze het hier in de streek noemen) rechts, net als de strijkplank door Hans gemaakt. Oventje is een pakketje van Tintangel (vilt over karton gefestonneerd), strijkijzer en koper keukengerei van Het Kabinet. Het naaimachientje heb ik al heel lang en ik heb echt geen idee meer hoe ik er aan kom. Het laddertje hebben we ook al een poosje, dat hing vroeger in een voliere.


vrijdag 12 april 2013

nieuwe gordijntjes


In de keuken wil moedermuis andere gordijnen hebben, die beter bij het nieuwe behangetje passen. Dus is ze achter de naaimachine gekropen.
En babymuis? Die vindt de glimmende schaar wel mooi in het naaimandje. Oei, als dat maar goed gaat.




donderdag 11 april 2013

gezinsuitbreiding bij de muizen

De kinderkamer is nog lang niet aan de orde, maar zoals dat met muizen gaat, de gezinsuitbreiding laat niet lang op zich wachten. Natuurlijk krijgt het jochie ook speelgoed.
Van fimo dit keer. Het luciferdoosje laat de verhoudingen zien.


woensdag 10 april 2013

matglas in de badkamer




En dit is de badkamer in de tussenfase. De vloer is gelegd, het raam is ingebouwd, het badkamerkastje (met échte laatjes!) is klaar, alleen de wandtegels moeten nog gezet worden.












Matglas is niet makkelijk na te maken. Hans vond de oplossing in de vorm van "een blaadje water", materiaal dat in de modelbouw wordt gebruikt voor vijvertjes e.d. Het is een beetje doorzichtig, maar toch niet helemaal.

  



dinsdag 9 april 2013

onverwacht onkruidje

Vanmiddag in de tuin een piepklein onkruidje uitgetrokken, zat er een complete winterpeen aan vast! Komt zonder twijfel van de vogelvoertjes af.
Neemt niet weg dat hij vanavond in de salade is gegaan en hij was ont-zet-tend lekker!



zondag 7 april 2013

pimpelmezenstress

De mezen die het broedhokje direct boven de tuin naast het slaapkamerraam hebben uitgekozen om hun kroost in groot te brengen, hadden het zwaar vandaag. Eén helft van het buizerdpaar dat dit jaar regelmatig in de buurt rondzweeft kwam vanmorgen vroeg wel heel erg dichtbij.

Zou dat ook degeen zijn die die dikke flats van 6 cm heeft achtergelaten op de vogeldrinkbak?


En vanmiddag heeft Hans met de hogedrukreiniger de eendenpoep en groene aanslag van het terras verwijderd. Pappamees voerde diverse duikvluchten uit vlak boven zijn hoofd, heel dapper als je nadenkt hoe klein een pimpelmeesje is vergeleken bij een volwassen kerel.

Morgen zullen we wat extra voertjes strooien. Mét (gedroogde) insectjes. Kunnen ze wel gebruiken na deze gekke winter en hopelijk kunnen we het zo goedmaken.


maandag 1 april 2013

amigurumi: guus

Tijd voor een krukkertje uit het boek. Wat ik heel typisch vind voor een giraffe is de fluwelen oogopslag, dus ik op zoek naar wimpers. Uiteindelijk vond ik hier iets Spaanstaligs. Gelukkig spreken de foto's voor zich. De vlekken zijn op de foto niet te zien, die zitten alleen aan de achterkant.