woensdag 30 januari 2013

amigurumi - moosje

Van Hans kreeg ik het boekje Gehaakte Beestenboel. Hij kent me goed, een stuk beter dan een bos bloemen, toch?
Het patroon is Poes Moosje maar zoals je op de foto kunt zien heb ik de voorpootjes iets anders aangenaaid. Ook het gezichtje vond ik een beetje plat, met borduurgaren wat meer vorm gegeven. En hoewel de patroondelen hetzelfde zijn werd het toch een heel andere kat op die manier!






 

zondag 20 januari 2013

breipoes - getting organized!

Gewoonlijk ziet "mijn" plekje eruit als de eerste foto. Breinaalden, haaknaalden, maasnaalden, hulpnaalden, kabelnaalden, stekenhouder, steekmarkeerders, toerenteller, puntbeschermers, breivisjes, schaar, losse blaadjes met aantekeningen, potlood, balpen, gum, bril, diverse kleinere en grotere brei- en haakprojectjes. 

Time to get organized! 

Het haakpatroon komt uit Accessoires & Co van Patricia, met aangepaste maten. Lengte vanwege de breinaalden, hoogte vanwege het nieuwe aantekenboekje, het geheel dusdanig dat de hele tas in mn quilttas past wanneer daar geen project inzit (scheelt weer in de ruimte). 
Binnenin allerlei op maat gemaakte grote en kleine vakjes, pennenblikje van de Hema voor alle kleine dingetjes; aan de buitenkant sluitgespen en draagband. 

De kat hebben we omgekocht met een electrisch kussentje :)