woensdag 31 oktober 2012

mezentraktatie

We hebben hier veel mezen, dit jaar nog meer dan anders omdat er zowel een kool- als een pimpelechtpaar hadden besloten om in onze tuin een nestje te bouwen. Poes vindt het allemaal machtig interessant, zolang er maar dubbelglas tussenzit. "Mees-tv" noemen we het al, als ze veilig vanuit de vensterbank onder het genot van een knabbeltje naar de mezen kijkt.

Mooi droog en openstaand dennenappeltje, ophangijzerdraadje erin, lekker volsmeren met (liefst natriumarme) pindakaas en door een schoteltje met strooivoer rollen.
Het is voor de  mezen lastig om op te landen, dus een beetje strategisch opgehangen onder de pergola, op een plankje met aanvliegroute. 




dinsdag 30 oktober 2012

speldenkussentje pompoen

Snuffelend door de lapjes, en toen kwam ik daar opeens een mooi gevlamd lapje wolvilt tegen.

Zo vlak voor Halloween maken we daar een leuk pompoentje van.
Kon nog net :)





maandag 29 oktober 2012

WIP: tas voor quiltspullies

Dit fleurige lapje met poezen, pompoenen en vleertjes kocht ik jaren terug op een handwerkbeurs. Ooit zou ik er een bestemming voor vinden en er iets moois van maken. Ooit......
Dat "ooit" is nu aangebroken. Het bleek precies groot genoeg voor een tas waar je je quiltspulletjes in kunt doen, uit een boek van Susan Briscoe. Zelfs de snijliniaal moet er straks in gaan passen.

Het is het eerste werkstuk dat ik met de hand heb doorgequilt. Dat was wel even wennen, maar vanwege mijn rug is het prettig dat je erbij in een makkelijke stoel kunt zitten. Het is ook wel lekker relaxed moet ik zeggen, dat met de hand quilten. Niet "even snel in elkaar zetten" achter de Husqvarna, maar onderuit, kussentje in de rug, poes en kopje thee ernaast.

Bijna therapeutisch, die rust die dan over je heen komt.


zondag 28 oktober 2012

When witches go flying

When witches go flying,
And black cats are seen,
The moon laughs and whispers,
It's near Halloween!

De viltpakketjes voor het motortje en de muizen komen van Tintangel, ik kreeg ze voor mijn verjaardag.
Mijn man is best wel handig en heeft de achtergrond en het schuurtje gemaakt.
Het skeletje heb ik al een jaar of 45 in mijn bezit, dat heb ik als kind ooit uit een kauwgomballenautomaat getrokken en altijd bewaard. 



hackers actief op twitter

Nou dat gaat lekker. Heb ik net een twitter-account aangemaakt, hoor ik van alle kanten dat er hackers actief zijn. Heb er zelf (nog?) geen last van gelukkig.
Krijg je een raar berichtje, zoals bijvoorbeeld "someone is spreading rumours about you", dan is het belangrijk om NIET op de link te klikken. Waarschuw de afzender, zodat die maatregelen kan treffen.

Je kunt zelf controleren of je gehackt bent, door bij je verzonden berichten te kijken.

Ben je gehackt? Ga naar het wieltje-met-pijltje rechtsboven, klik daar op, klik op Instellingen.
Klik dan in de linkerkolom op Applicaties. Gooi alle applicaties die je niet kent eruit. Vergeet niet daarna je wachtwoord te veranderen, ook van eventuele applicaties die je eraan hebt gehangen.

Hopelijk blijf ik gevrijwaard van dit soort ongein. Maar als het gebeurt, weet ik in elk geval wat ik (niet) moet doen. 





zaterdag 27 oktober 2012

Het begin.

Nu ik gedwongen rust moet houden vanwege mijn rug, de avonden langer beloven te worden en de eerste hagel mijn tuin al geteisterd heeft heb ik een hele oude liefde herontdekt: het quilten.

In de loop der jaren is er wel één en ander veranderd. Kon ik "vroegâh" nog een handzaam projectje kiezen uit een bibliotheekboek en op de naaimachine in elkaar zetten, nu gaat er dankzij internet een wereld voor me open. Een wereld vol wimmetjes (Wil Ik Maken), wippies (Work In Progress), ufo's (Unfinished Fabric Objects) en affo's (klaar). Honderden gratis patronen en wat je niet weet vraag je gewoon op een forum.

Een blog mag natuurlijk niet ontbreken. Heerlijk om alle foto's en uren hobbyplezier te kunnen delen. Ik moet nog een beetje uitvinden hoe alles werkt, dus als iets "raar" overkomt, foto's niet te zien zijn of links niet werken, vertel het me alsjeblieft. Ook mijn andere hobby's als vilten, spinnen, breien, borduren, kantklossen en de tuin gaan ongetwijfeld langskomen.

Ik zie jullie graag terug in de reacties. Heb je zelf een leuk handwerk- of knutselblog, schroom dan niet om me te volgen, altijd een follow-back.

Oh ja, ik zit nu ook op Twitter: @MollekePoes
En op email: molleke.p@gmail.com